ІНФОРМАЦІЙНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ВЕДЕННЯ УПРАВЛІНСЬКОГО ОБЛІКУ НА ПІДПРИЄМСТВІ - Бабінська, Соломія (Zhytomyr Ivan Franko State University, 2019)
У статті досліджено  важливість формування та використання інформаційного забезпечення у процесі ведення управлінського обліку на підприємстві. Проаналізовано значення управлінського обліку в системі управління підприємством та обґрунтовано роль його інформаційного забезпечення. Встановлено, що управлінський облік є ефективним інструментом у процесі функціонування підприємства, оскільки створює конкурентні переваги у ринковому середовищі. Визначено основні вимоги до обліково-аналітичної інформації (повнота, своєчасність, доступність, вірогідність, зрозумілість, корисність, достовірність та оперативність), яка використовується у процесі ведення управлінського обліку на підприємстві.  Розглянуто основні види інформації у процесі ведення управлінського обліку, а саме: інформація бухгалтерського, статистичного обліку, інформація науково-технічного, фінансового, адміністративного, виробничого характеру, маркетингова та технологічна. Також, встановлено, що інформація отримана з управлінського обліку повинна бути  у зрозумілій та зручній формі для тих, хто приймає управлінські рішення.