НАПРЯМИ АКТИВІЗАЦІЇ ІННОВАЦІЙНОГО ЕКОБЕЗПЕЧНОГО РОЗВИТКУ РЕГІОНІВ УКРАЇНИ - Скороход, Ірина; Ребрина, Ніна (Zhytomyr Ivan Franko State University, 2019)
У статті досліджено європейський досвід щодо інноваційного забезпечення екобезпечного розвитку. Доведено, що значну роль в інноваційному забезпеченні екологоорієнтованого розвитку регіонів відіграє інноваційна та екологічна політики. Автором визначено стратегічні напрями активізації інноваційного екобезпечного розвитку регіонів України з огляду на досвід європейських країн щодо принципів і механізмів реалізації Стратегії розвитку Європейського Союзу. Як зазначено в статті, регіональна політика ЄС щодо інноваційного забезпечення екобезпечного розвитку сформувала чіткі підходи до проблем екологічного підприємництва, запровадження екобезпечних інновацій. Урахування досвіду країн ЄС у питаннях екологізації розвитку регіонів, його пристосування до вітчизняних умов сприятиме досягненню перспектив інноваційного забезпечення екобезпечного розвитку регіонів України.