Перші результати атмомагнітного контролю стану довкілля на прикладі міста Київ - Меньшов, О.І. (Теоретичні та прикладні аспекти геоінформатики, 2014)
Досліджено пилову фракцію як індикатор забруднення атмосферного повітря. Наведено рекогносцирувальні результати вивчення магнітної сприйнятливості зразків, що відібрані з плоских поверхонь за допомогою оригінальних пасток у різних районах м. Києва та його околиць. Точки відбору зразків розрізняються за географічною орієнтацією, техногенним навантаженням, висотою над поверхнею Землі.