Нові дані до вивчення ранніх етапів освоєння території Східноєвропейської рівнини у палеоліті - Степанчук, В.М.; Рижов, С.М.; Матвіїшина, Ж.М.; Кармазиненко, С.П. (Інститут археології НАН України, 2008)
Стаття містить дані, що проливають нове світло на ранні етапи освоєння західного сегменту Східноєвропейської рівнини в середньому та верхньому плейстоцені. Наведено археологічні, геостратиграфічні та палеопедологічні свідчення про присутність давнього населення в басейні Південного Бугу вже починаючи з 11-ї киснево-ізотопної стадії (близько 400 тис. років тому), і про перманентне перебування тут населення між КІС 5е та 3, або у часовий проміжок 127-30 тис. років тому.