Матеріальне становище міського населення України в період НЕПу: історіографія проблеми - Ямполець, П. (Український історичний збірник, 2012)
Проаналізовано трансформацію поглядів науковців на процеси, пов’язані з добробутом різних верств міського населення України доби НЕПу, починаючи з праць 1920-х рр. і завершуючи дослідженнями сьогодення. Виявлені пріоритетні напрямки наукового пошуку при вивченні певних аспектів повсякденного життя трудящих та наголошено на тих проблемах, які ще підлягають висвітленню дослідниками в майбутньому.