Краніологія населення Луцька XVII–XX ст. - Долженко, Ю.; Мазурик, Ю. (Український історичний збірник, 2015)
У статті проаналізовано залишки людей, похованих у крипті Луцької Хрестовоздвиженської (братської) церкви в XVII–XIX ст., костелі Святого Хреста ХVІІ–ХVІІІ ст., а також під Кафедральним костелом Петра і Павла у Луцьку в XVII–XX ст. Проведено об’єднання названих серій з урахуванням попередніх досліджень, а також того, що всі поховані були мешканцями одного міста.