Дослідження теорії поняття інновації - Іванова, В.В. (Інститут економіки промисловості НАН України, 2009)
Досліджується історія виникнення та прикладного застосування поняття «інновація». Дається характеристика найбільш ранніх інноваційних теорій. Досліджуються роботи багатьох зарубіжних та вітчизняних учених, що професійно займаються інноваціями. Ключові слова: науково-технічний процес, новшество, нововведення, інновація, винахід, відкриття.