Из истории детско-юношеского туризма в Крыму до начала Великой отечественной войны - Попов, А.Д. (Кримський науковий центр НАН України і МОН України, 2005)
В статті вперше охарактеризована робота по проведенню екскурсій, походів та туристських подорожей для дітей і юнацтва, що здійснювалася у 1930-х - на початку 1940-х рр. Кримською дитячою екскурсійно-туристичною станцією.