Математичне моделювання термостабілізації підлог приміщень з урахуванням максимального теплоакумулювання в системі обігріву - Слесаренко, А.П.; Сорока, О.С. (Проблемы машиностроения, 2011)
На базі розв’язання серії обернених задач теплопровідності запропонований новий підхід щодо ідентифікації енергопотоків у багаторівневій системі обігріву при структурно-функціональному керуванні рівнем нагрівання поверхні підлоги приміщення для забезпечення заданих стандартів нагріву. Вирішені задачі ідентифікації баз даних для енергопотоків з урахуванням процесів відтоків тепла через бічні стінки нагрівальної системи. Побудовані енергограми для систем нагрівальних елементів і температурні розподіли на поверхні підлоги, що характеризують ступінь його термостабілізації.