Про дослідження основних квазі-Т-хвиль у передфрактальній системі мікрострічкових ліній - Кошовий, А.Г.; Кошовий, Г.І. (Інститут радіофізики і електроніки ім. А.Я. Усикова НАН України, 2008)
Проводиться дослідження майже поперечних електромагнітних хвиль у передфрактальній системі мікрострічкових ліній. Задача поставлена у вигляді системи інтегральних рівнянь першого роду з електростатичними ядрами. Застосовуючи вузькострічковий підхід, задача була приведена до розв'язання узагальненої проблеми власних значень пари симетричних матриць. В деталях розглядаються найпростіші системи, що відповідають утворювачам самоподібних фракталів зі змінною розмірністю. Розроблено ефективний алгоритм для обчислення основних електромагнітних характеристик передфрактальних систем та приведені чисельні розрахунки.