Систематизація факторів впливу на формування цін на цукор як соціально-орієнтовний продукт харчування в Україні

У статті виділено та систематизовано основні фактори впливу на формування цін на цукор, серед яких: наявний дохід населення, рівень інфляції, рівень безробіття, експорт, імпорт, урожайність цукрових буряків, природно-кліматичні умови, виробництво цукру, наявність цукропереробних заводів, матеріально...

Повний опис

Збережено в:
Бібліографічні деталі
Дата:2016
Автор: Трохимець, О.І.
Формат: Стаття
Мова:Ukrainian
Опубліковано: Інститут економіки промисловості НАН України 2016
Назва видання:Вісник економічної науки України
Теми:
Онлайн доступ:http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/106277
Теги: Додати тег
Немає тегів, Будьте першим, хто поставить тег для цього запису!
Назва журналу:Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraine
Цитувати:Систематизація факторів впливу на формування цін на цукор як соціально-орієнтовний продукт харчування в Україні / О.І. Трохимець // Вісник економічної науки України. — 2016. — № 1 (30). — С. 141–146. — Бібліогр.: 16 назв. — укр.

Репозиторії

Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraine
id irk-123456789-106277
record_format dspace
spelling irk-123456789-1062772016-09-23T03:02:12Z Систематизація факторів впливу на формування цін на цукор як соціально-орієнтовний продукт харчування в Україні Трохимець, О.І. Наукові статті У статті виділено та систематизовано основні фактори впливу на формування цін на цукор, серед яких: наявний дохід населення, рівень інфляції, рівень безробіття, експорт, імпорт, урожайність цукрових буряків, природно-кліматичні умови, виробництво цукру, наявність цукропереробних заводів, матеріально-технічне забезпечення підприємств-виробників, наявність підприємств-споживачів, створення штучного попиту, державна політика щодо ціноутворення, податкова політика. Обґрунтовано ступінь впливу на формування ціни на цукор кожного з наведених факторів, показана їх взаємозалежність. В статье выделены и систематизированы основные факторы влияния на формирование цен на сахар, среди которых: располагаемый доход населения, уровень инфляции, уровень безработицы, экспорт, импорт, урожайность сахарной свеклы, природно-климатические условия, производство сахара, наличие сахароперерабатывающих заводов, материально-техническое обеспечение предприятий-производителей, наличие предприятий-потребителей, создание искусственного спроса, государственная политика относительно ценообразования, налоговая политика. Обоснована степень влияния на формирование цены на сахар каждого из приведенных факторов, показана их взаимозависимость. The main factors influencing the formation of prices for sugar are highlighted and systematized in the article. They include: income per capita, inflation rate, unemployment rate, exports, imports, harvest of the sugar beet, environment and climate conditions, availability of sugar production factories, material and technical provision of the sugar producers’, availability of the enterprisers-consumers, creation of artificial demand, governmental pricing policy, tax policy. The level of influence on the formation of sugar prices of each of these factors is shown and interdependence is observed. 2016 Article Систематизація факторів впливу на формування цін на цукор як соціально-орієнтовний продукт харчування в Україні / О.І. Трохимець // Вісник економічної науки України. — 2016. — № 1 (30). — С. 141–146. — Бібліогр.: 16 назв. — укр. 1729-7206 http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/106277 uk Вісник економічної науки України Інститут економіки промисловості НАН України
institution Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraine
collection DSpace DC
language Ukrainian
topic Наукові статті
Наукові статті
spellingShingle Наукові статті
Наукові статті
Трохимець, О.І.
Систематизація факторів впливу на формування цін на цукор як соціально-орієнтовний продукт харчування в Україні
Вісник економічної науки України
description У статті виділено та систематизовано основні фактори впливу на формування цін на цукор, серед яких: наявний дохід населення, рівень інфляції, рівень безробіття, експорт, імпорт, урожайність цукрових буряків, природно-кліматичні умови, виробництво цукру, наявність цукропереробних заводів, матеріально-технічне забезпечення підприємств-виробників, наявність підприємств-споживачів, створення штучного попиту, державна політика щодо ціноутворення, податкова політика. Обґрунтовано ступінь впливу на формування ціни на цукор кожного з наведених факторів, показана їх взаємозалежність.
format Article
author Трохимець, О.І.
author_facet Трохимець, О.І.
author_sort Трохимець, О.І.
title Систематизація факторів впливу на формування цін на цукор як соціально-орієнтовний продукт харчування в Україні
title_short Систематизація факторів впливу на формування цін на цукор як соціально-орієнтовний продукт харчування в Україні
title_full Систематизація факторів впливу на формування цін на цукор як соціально-орієнтовний продукт харчування в Україні
title_fullStr Систематизація факторів впливу на формування цін на цукор як соціально-орієнтовний продукт харчування в Україні
title_full_unstemmed Систематизація факторів впливу на формування цін на цукор як соціально-орієнтовний продукт харчування в Україні
title_sort систематизація факторів впливу на формування цін на цукор як соціально-орієнтовний продукт харчування в україні
publisher Інститут економіки промисловості НАН України
publishDate 2016
topic_facet Наукові статті
url http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/106277
citation_txt Систематизація факторів впливу на формування цін на цукор як соціально-орієнтовний продукт харчування в Україні / О.І. Трохимець // Вісник економічної науки України. — 2016. — № 1 (30). — С. 141–146. — Бібліогр.: 16 назв. — укр.
series Вісник економічної науки України
work_keys_str_mv AT trohimecʹoí sistematizacíâfaktorívvplivunaformuvannâcínnacukorâksocíalʹnooríêntovnijproduktharčuvannâvukraíní
first_indexed 2023-10-18T20:12:34Z
last_indexed 2023-10-18T20:12:34Z
_version_ 1796149260715032576