Етнологія та/чи історична антропологія - Пирогова-Таран, Л.В. (Український історичний журнал, 2013)
У статті розглядається роль спеціальної історичної дисципліни – етнології – у встановленні поняття «історична антропологія», розкривається зміст і значення останнього для вирішення проблем епістемології історії.