Використання кластеризації в експертному оцінюванні діяльності загальноосвітніх шкіл - Боднар, О.С. (Культура народов Причерноморья, 2007)
Модифіковано кластерный підхід для структуризації шкіл при експертномуоцінюванні їх навчально-виховної діяльності на основі даних, отриманих за алгоритмічною блочно-модульною моделлю системи технологій експертного оцінювання, проаналізовано можливості використання кластерів для ефективного управління освітою в регіоні.