Терен України з точки зору методології «семи кліматів», притаманній арабській середньовічній науці - Борисова, О.В. (Культура народов Причерноморья, 2007)
Встановлення зв'язку кліматичних зон планети зі свідомістю людей є на сьогодні вже важливим і перспективним напрямком наукових досліджень.