Сутність ефективності діяльності суб’єкта господарювання - Чигарьов, Д.В. (Вісник економічної науки України, 2015)
У статті обгрунтовно характерні особливості формування ефективності діяльності промислового підприємства на основі аналізу і логічного узагальнення з урахуванням положень теорії управління, теорії розвитку і теорії прийняття рішень, що сприяє підвищенню рівня рентабельності функціонування у поточному і перспективному періодах. Серед характерних особливостей виділено урахування зовнішніх умов господарювання, узгодження вектору і цілей розвитку із рівнем ефективності.