Формування радянського соціального простору у Львові (1944–1953 рр.) - Генега, Р.Я. (Український історичний журнал, 2014)
Простежується утвердження радянського режиму у Львові крізь призму зміни етимології міських назв. Проаналізовано процес створення нового генерального плану, основні напрями розвитку радянського Львова. Показано шляхи формування нового соціального простору.