Медіаосвіта в Україні: історія і сьогодення - Коропатник, М. (Сiверянський лiтопис, 2016)
У статті досліджуються процеси формування медіаосвіти і медіаграмотності в історичному контексті зародження і розвитку мас-медіа від друкованих до електронних, аналізуються погляди відомих педагогів на проблеми використання різних комунікаційних технологій у навчально-виховній роботі, розглядаються медіаосвітні концепції у прив’язці до суспільно-політичних обставин.