Організація фото- та кіносправи на Чернігівщині в 1919-1922-х рр. - Литовченко, О. (Сiверянський лiтопис, 2016)
У статті йдеться про формування фото- та кіносправи на території УСРР загалом та Чернігівщини зокрема на початковому етапі становлення радянської влади. Показано перші кроки новоствореної влади у напрямку радянізації досліджуваних сфер.