Методика визначення продовольчої ефективності відтворення аграрного природно-ресурсного потенціалу

Інтенсифікація відносин людини з природою, розвиток науково-технічного прогресу визначають існуючий рівень продовольчої ефективності аграрного сектору. Посилення екологічної відповідальності за якість готової продукції та безпечності агроресурсів довкілля дасть змогу скоротити внутрішні та зовнішні...

Повний опис

Збережено в:
Бібліографічні деталі
Видавець:Рада по вивченню продуктивних сил України НАН України
Дата:2009
Автор: Коренюк, П.І.
Формат: Стаття
Мова:Ukrainian
Опубліковано: Рада по вивченню продуктивних сил України НАН України 2009
Онлайн доступ:http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/11114
Теги: Додати тег
Немає тегів, Будьте першим, хто поставить тег для цього запису!
Цитувати:Методика визначення продовольчої ефективності відтворення аграрного природно-ресурсного потенціалу / П.І. Коренюк // Національне господарство України: теорія та практика управління. — 2009. — С. 221-226. — Бібліогр.: 8 назв. — укp.

Репозиторії

Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraine
Опис
Резюме:Інтенсифікація відносин людини з природою, розвиток науково-технічного прогресу визначають існуючий рівень продовольчої ефективності аграрного сектору. Посилення екологічної відповідальності за якість готової продукції та безпечності агроресурсів довкілля дасть змогу скоротити внутрішні та зовнішні витрати, що складатиме фінансові резерви для запровадження мало- та майже безвідходних вітчизняних технологій виробництва продовольства. Отже, продовольча ефективність відтворення продуктивних угідь характеризується системою натуральних і вартісних показників, які відображають співвідношення окремих кінцевих результатів і величини рівня використання окремих складових компонентів аграрного природно-ресурсного потенціалу.