Методика визначення продовольчої ефективності відтворення аграрного природно-ресурсного потенціалу

Інтенсифікація відносин людини з природою, розвиток науково-технічного прогресу визначають існуючий рівень продовольчої ефективності аграрного сектору. Посилення екологічної відповідальності за якість готової продукції та безпечності агроресурсів довкілля дасть змогу скоротити внутрішні та зовнішні...

Повний опис

Збережено в:
Бібліографічні деталі
Видавець:Рада по вивченню продуктивних сил України НАН України
Дата:2009
Автор: Коренюк, П.І.
Формат: Стаття
Мова:Ukrainian
Опубліковано: Рада по вивченню продуктивних сил України НАН України 2009
Онлайн доступ:http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/11114
Теги: Додати тег
Немає тегів, Будьте першим, хто поставить тег для цього запису!
Цитувати:Методика визначення продовольчої ефективності відтворення аграрного природно-ресурсного потенціалу / П.І. Коренюк // Національне господарство України: теорія та практика управління. — 2009. — С. 221-226. — Бібліогр.: 8 назв. — укp.

Репозиторії

Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraine
id irk-123456789-11114
record_format dspace
spelling irk-123456789-111142010-08-12T12:02:02Z Методика визначення продовольчої ефективності відтворення аграрного природно-ресурсного потенціалу Коренюк, П.І. Інтенсифікація відносин людини з природою, розвиток науково-технічного прогресу визначають існуючий рівень продовольчої ефективності аграрного сектору. Посилення екологічної відповідальності за якість готової продукції та безпечності агроресурсів довкілля дасть змогу скоротити внутрішні та зовнішні витрати, що складатиме фінансові резерви для запровадження мало- та майже безвідходних вітчизняних технологій виробництва продовольства. Отже, продовольча ефективність відтворення продуктивних угідь характеризується системою натуральних і вартісних показників, які відображають співвідношення окремих кінцевих результатів і величини рівня використання окремих складових компонентів аграрного природно-ресурсного потенціалу. Интенсификация отношений человека с природой, развитие научно-технического прогресса определяют сущестувующий уровень продовольственной эффективности аграрного сектора. Усиление экологической ответственности за качество готовой продукции и безопасность агроресурсов окружающей среды создадут возможность сократить внутренние и внешние расходы, что составит финансовые резервы для внедрения мало- и почти безотходных технологий производства продовольствия. То есть продовольственная эффективность воспроизводства продуктивных угодий характеризуется системой натуральных и стоимостных показателей, которые отражают соотношение отдельных конечних результатов и величины уровня использования отдельных составных компонентов аграрного природно-ресурсного потенциала. The intensification of relations between human and nature, the development of scientific and technological progress determines the current level of food efficiency of the agricultural sector.Strengthening of environmental responsibility for the quality of the finished product and the safety of agro environment creates the opportunity to reduce internal and external costs that make financial provisions for the introduction of small and almost non-waste technology in food production.That is, the food efficiency of the reproduction of productive land is characterized by a system of natural and value indicators, which reflect the ratio of individual outcomes and the value of the level of the individual constituent components of agricultural natural resource potential. 2009 Article Методика визначення продовольчої ефективності відтворення аграрного природно-ресурсного потенціалу / П.І. Коренюк // Національне господарство України: теорія та практика управління. — 2009. — С. 221-226. — Бібліогр.: 8 назв. — укp. 2076-3042 http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/11114 338.43 uk Рада по вивченню продуктивних сил України НАН України
institution Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraine
collection DSpace DC
language Ukrainian
description Інтенсифікація відносин людини з природою, розвиток науково-технічного прогресу визначають існуючий рівень продовольчої ефективності аграрного сектору. Посилення екологічної відповідальності за якість готової продукції та безпечності агроресурсів довкілля дасть змогу скоротити внутрішні та зовнішні витрати, що складатиме фінансові резерви для запровадження мало- та майже безвідходних вітчизняних технологій виробництва продовольства. Отже, продовольча ефективність відтворення продуктивних угідь характеризується системою натуральних і вартісних показників, які відображають співвідношення окремих кінцевих результатів і величини рівня використання окремих складових компонентів аграрного природно-ресурсного потенціалу.
format Article
author Коренюк, П.І.
spellingShingle Коренюк, П.І.
Методика визначення продовольчої ефективності відтворення аграрного природно-ресурсного потенціалу
author_facet Коренюк, П.І.
author_sort Коренюк, П.І.
title Методика визначення продовольчої ефективності відтворення аграрного природно-ресурсного потенціалу
title_short Методика визначення продовольчої ефективності відтворення аграрного природно-ресурсного потенціалу
title_full Методика визначення продовольчої ефективності відтворення аграрного природно-ресурсного потенціалу
title_fullStr Методика визначення продовольчої ефективності відтворення аграрного природно-ресурсного потенціалу
title_full_unstemmed Методика визначення продовольчої ефективності відтворення аграрного природно-ресурсного потенціалу
title_sort методика визначення продовольчої ефективності відтворення аграрного природно-ресурсного потенціалу
publisher Рада по вивченню продуктивних сил України НАН України
publishDate 2009
url http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/11114
citation_txt Методика визначення продовольчої ефективності відтворення аграрного природно-ресурсного потенціалу / П.І. Коренюк // Національне господарство України: теорія та практика управління. — 2009. — С. 221-226. — Бібліогр.: 8 назв. — укp.
work_keys_str_mv AT korenûkpí metodikaviznačennâprodovolʹčoíefektivnostívídtvorennâagrarnogoprirodnoresursnogopotencíalu
first_indexed 2023-10-18T16:46:06Z
last_indexed 2023-10-18T16:46:06Z
_version_ 1796139830544957440