Способи знешкодження високотоксичних стоків звалищ твердих побутових відходів - Кашковський, В.І.; Кухар, В.П. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2005)
Робота присвячена вирішенню важливої екологічної проблеми – знешкодженню високотоксичних стоків міських звалищ твердих побутових відходів. Для знешкодження концентрованого залишку (концентрату), одержаного після очищення фільтрату, розроблено одностадійну технологію перетворення його у твердий, практично водонерозчинний матеріал, котрий пропонується утилізувати на території звалища шляхом пересипання ним шарів побутового сміття. Розроблено спосіб зміни агрегатного стану фільтрату – продукту розкладу органічної складової сміття шляхом перетворення його в гелеподібний, а потім і в твердий водонерозчинний стан. Запропоновано технологічне вирішення впровадження у промисловість розробленого способу.