Розробка сервісно-орієнтованих засобів для запуску паралельних програм на мультипроцесорному кластері - Дорошенко, А.Ю.; Бекетов, О.Г.; Яценко, О.А.; Вітряк, Є.А.; Павлючин, Т.О. (Проблеми програмування, 2014)
Запропоновано підхід до проектування та генерації Grid-сервісів для платформи Globus Toolkit на основі використання алгеброалгоритмічного інструментарію. Розроблено архітектуру та виконано програмну реалізацію Grid-сервісу, що виконує запуск паралельних програм на мультипроцесорному кластері. Розроблений Grid-сервіс застосовано для автоматизації запуску паралельної програми з області метеорологічного прогнозування.