Сучасний погляд на проблему перекруту яєчників у жінок репродуктивного віку - Козуб, М.І.; Хурцилава, Н.Р.; Сокіл, М.П.; Козуб, М.М.; Гирман, Л.І.; Ольховська, В.М. (Международный медицинский журнал, 2014)
Висвітлено питання частоти, етіології, діагностики, лікування перекруту яєчників, у тому числі в пацієнток під час вагітності. Розглянуто сучасні підходи до хірургічного лікування залежно від результатів додаткових методів обстеження. Наведено дані про наслідки вагітності у пацієнток із перекрутом яєчників.