Метамодель життєвого циклу наради - Малишев, О.В. (Математичні машини і системи, 2016)
Традиційним і ефективним засобом вирішення тих чи інших проблем є нарада. Як кожне явище, пов’язане з діяльністю людей, нарада має свій життєвий цикл, моделювання якого представляє науковий та практичний інтерес. У даній роботі пропонується метамодель життєвого циклу наради, яка, з одного боку, відображає традиційні уявлення про нього, а з іншого, може слугувати основою для створення відповідних засобів автоматизації.