Механізми формування соціального капіталу в системі власності - Міночкіна, О.М. (Економічний вісник Донбасу, 2016)
Стаття є продовженням попередніх робіт, присвячених з’ясуванню питань, пов’язаних з методологією дослідження власності, виробленню теоретико-методологічного базису здійснення практичної діяльності з перетворення системи власності у період глибоких трансформацій України на шляху переходу суспільства і економіки до постіндустріальної стадії розвитку. Викладено результати авторського дослідження системи інституту власності як спільної ресурсної системи, її конвергентних інституціональних механізмів у взаємозв’язку із системою функціонування капіталу. Досліджено сучасний стан теоретичних і практичних аспектів соціального капіталу, його інструментальні механізми та можливості їх застосування в процесі глобальних трансформацій українського суспільства і реформування національної економіки. В межах концепції «Система власності-спільна ресурсна система» визначено та проаналізовано взаємозв’язок і взаємодія інструментальних механізмів соціального капіталу і конвергентних інституційних механізмів цієї системи.