Розробка та модифікація фотополімеризаційного адгезиву для технологічних процесів оздоблення поліграфічної продукції - Гранчак, В.М.; Сисюк, В.Г.; Грищенко, В.К.; Давискиба, П.М.; Бубнова, А.С.; Маїк, В.З.; Ясинська, Л.М. (Наука та інновації, 2012)
Визначені напрямки модифікації фотополімеризаційноздатних композицій з метою покращення фізико-хімічних, механічних та адгезійних властивостей. Розроблено фоточутливий композиційний матеріал на основі олігоуретатакрилату аліфатичної природи, олігоетеракрилатів, системи фотоініціаторів. Проведено синтез олігомерних модифікаторів для підвищення швидкості отвердіння покриттів. Встановлено взаємозв’язок між кінетичними параметрами фотополімеризації та властивостями одержаних полімерних матеріалів; визначені напрямки регулювання їх функціональністю при взаємодії з різними модифікуючими олігомерами для підвищення адгезивних характеристик та світлочутливості. Виготовлено дослідну партію фотополімерного адгезиву; проведено випробовування на виробництві.