Моніторинг та контроль над аерозольними радіоактивними викидами АЕС - Алєксєєва, О.В.; Лисиченко, Г.В.; Забулонов, Ю.Л.; Буртняк, В.М.; Одукалець, Л.А. (Наука та інновації, 2012)
Обґрунтована необхідність створення нових технологій та технічних засобів для виявлення аерозольних радіоактивних викидів АЕС та встановлення моніторингу і контролю над ними в режимі реального часу. Наведені основні технічні характеристики створеного комплексу контролю за α- та β-випромінюванням радіоактивних аерозолів. Наведені його основні відмінності від існуючих прототипів.