Використання космічних знімків NPP/VIIRS у нічний час для оцінки економічної кризи на Сході України (Донецька та Луганська області) - Лялько, В.І.; Сахацький, О.І.; Єлістратова, Л.О.; Апостолов, О.А. (Вісник НАН України, 2017)
У статті оцінено економічну ситуацію на Сході України (території Донецької та Луганської областей, що перебувають у зоні збройного конфлікту). Враховуючи, що офіційні статистичні дані для цих територій недоступні, для оцінювання економічних втрат від воєнних дій на Сході України використовувався місячний продукт освітлення за 2014, 2015, 2016 роки за знімками NPP/VIIRS в нічний час.