Використання двомірної газової хроматографії з мас-спектрометричним детектуванням для визначення складу продуктів піролізу з відпрацьованих автомобільних шин - Герцюк, М.М.; Ковальчук, T.; Капрал, K.; Лисиченко, Г.В. (Наука та інновації, 2014)
Метод двомірної газової хроматографії в поєднанні з мас-спектрометричним детектуванням використано для визначення складу піролізної рідини — суміші продуктів піролізу відпрацьованих автомобільних шин. Ідентифіковано близько 6500 органічних сполук: насичених, ненасичених, ароматичних вуглеводнів, похідних тіофену, циклічних аміносполук. За вмістом сполук піролізна рідина близька до дизельного палива і може використовуватись як альтернативне паливо.