Портативний багатофункціональний монітор для вимірювання α-випромінювання радону в оточуючому середовищі - Алєксєєва, О.В.; Лисиченко, Г.В.; Забулонов, Ю.Л.; Буртняк, В.М.; Одукалець, Л.А. (Наука та інновації, 2011)
У роботі обґрунтована необхідність створення нових технологій та технічних засобів контролю і моніторингу радону в оточуючому середовищі в режимі реального часу. Наведено основні технічні характеристики створеного монітора для вимірювання α-випромінювання радону в навколишньому середовищі. Наведено його основні відмінності від існуючих прототипів.