Розробка та підготовка до впровадження методу оцінки стану рослин у несприятливих природних умовах - Кордюм, Є.Л.; Дідух, Я.П.; Козеко, Л.Є.; Артеменко, О.А.; Заславський, В.А.; Дідух, А.Я. (Наука та інновації, 2011)
Відпрацьовано метод оцінки стану рослин, які ростуть в несприятливих природних умовах. Доведено, що рівень білка теплового шоку Hsp70 в органах рослин (зокрема, в листках) може бути інтегральним показником стану та діапазону стійкості рослин під дією несприятливих екологічних факторів. Підготовлено методичні рекомендації щодо використання білків теплового шоку Hsp70 для моніторингу рослин природних угруповань, інтродукованих рослин та сільськогосподарських культур.