Генетично модифіковані рослини: проблеми і перспективи використання
Процес вирощування генетично модифікованих (ГМ) рослин необоротний. Наукових даних про те, що ДНК продуктів харчування вбудовуються в генетичний матеріал клітин людини, немає. Усвідомлення і пересторога — ось два принципи міжнародних нормативно-правових документів щодо безпеки при вирощуванні і спо...
Збережено в:
Дата: | 2011 |
---|---|
Автор: | |
Формат: | Стаття |
Мова: | Ukrainian |
Опубліковано: |
Видавничий дім "Академперіодика" НАН України
2011
|
Назва видання: | Наука та інновації |
Теми: | |
Онлайн доступ: | http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/115878 |
Теги: |
Додати тег
Немає тегів, Будьте першим, хто поставить тег для цього запису!
|
Назва журналу: | Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraine |
Цитувати: | Генетично модифіковані рослини: проблеми і перспективи використання / С.Д. Рудишин // Наука та інновації. — 2011. — Т. 7, № 6. — С. 5-13. — Бібліогр.: 19 назв. — укр. |
Репозитарії
Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of UkraineРезюме: | Процес вирощування генетично модифікованих (ГМ) рослин необоротний. Наукових даних про те, що ДНК продуктів харчування вбудовуються в генетичний матеріал клітин людини, немає. Усвідомлення і пересторога — ось два
принципи міжнародних нормативно-правових документів щодо безпеки при вирощуванні і споживанні трансгенних
рослин. Але маркування харчових продуктів із домішками ГМО повинно бути обов’язковим. |
---|