Моделювання термомеханічних процесів в елементах діючого енергообладнання та оцінка їх експлуатаційного ресурсу з урахуванням деградації матеріалу, пошкоджень та ремонтних втручань - Дробенко, Б.Д.; Будз, С.Ф.; Асташкін, В.І. (Наука та інновації, 2013)
На основі тривимірної термопружнопластичності запропоновано підхід до комп’ютерного моделювання процесів деформування елементів енергообладнання за умов експлуатації з урахуванням деградації матеріалу, форми експлуатаційних пошкоджень та змін форми елементів після ремонтних втручань. Досліджено напружено-деформований стан барабанів котлів високого тиску та штуцерів з ремонтними вибірками дефектів, колекторів з тріщинами, екранних труб з експлуатаційними потоншеннями. Розроблені рекомендації використано при розробці технології ремонту та визначенні експлуатаційного ресурсу елементів енергообладнання Бурштинської ТЕС.