Спосіб перетворення слабомагнітних мінералів (гематит, гетит) у сильномагнітний мінерал (магнетит) для підвищення ефективності технологій збагачення окислених залізних руд - Пономаренко, О.М.; Брик, О.Б.; Дудченко, Н.О.; Юшин, О.О. (Наука та інновації, 2015)
Розроблено нову, відносно просту методику перетворення слабомагнітних мінералів (гетит та гематит) в сильномагнітний (магнетит). Показано, що перетворення структури та магнітних характеристик гетиту та гематиту реалізуються в присутності крохмалю за відносно низьких температур (в діапазоні 300—600 °С). Отримані результати надають нові можливості для розробки ефективних технологій збагачення окислених залізних руд.