Нові підходи до очищення рідких радіоактивних відходів - Забулонов, Ю.Л.; Литвиненко, Ю.В.; Кадошніков, В.М.; Алєксєєва, О.В.; Буртняк, В.М.; Одукалець, Л.А.; Бородіна, Н.А. (Наука та інновації, 2015)
Розглядаються індустріальні методи очищення рідких радіоактивних відходів та техногенно забруднених розчинів, що містять важкі метали та радіонукліди. Показано, що у випадку, коли іони важких металів знаходяться виключно у іонній формі, найбільшу ефективність очищення має метод електродіалізу. Розроблено метод ТОНАК, який дозволяє ефективно очищувати багатокомпонентні металовмісні техногенні розчини, які містять серед іншого органічні речовини та комплексоутворювачі. Розробка сучасних мембранних технологій, створення комплексних схем переробки та їх синергічне поєднання дасть можливість досягти глибокого очищення техногенно забруднених розчинів, а також мінімізувати об’єм вторинних відходів.