Моніторинг обладнання тягових підстанцій змінного струму - Кириленко, О.В.; Стогній, Б.С.; Сопель, М.Ф.; Танкевич, С.Є. (Наука та інновації, 2015)
Представлено основні результати виконання Інститутом електродинаміки НАН України науково-технічного проекту зі створення системи моніторингу стану обладнання тягових підстанцій залізничного транспорту. Система реалізує автоматизовані процедури з моніторингу і діагностування стану основного електротехнічного обладнання, визначення параметрів режимів його роботи. В кінцевому результаті система дає можливість підвищити надійність роботи систем електропостачання Укрзалізниці та, відповідно, системи організації руху на залізниці.