Зміна властивостей стекол As₂S₃ при легуванні рідкоземельними та перехідними металами: DSC дослідження та раманівська спектроскопія - Паюк, О.П.; Ліщинський, І.М.; Стронський, О.В.; Влчек, M.; Губанова, А.О.; Криськов, Ц.А.; Олексенко, П.Ф. (Оптоэлектроника и полупроводниковая техника, 2011)
Наведено результати досліджень впливу легування на магнітні та термічні властивості, а також структуру склоподібних напівпровідників системи As–S, легованих марганцем масова частка (1, 2, 5, 8 %), хромом (масова частка 0,5, 0,75 %) й іттербієм (масова частка 0,5, 1, 2 %), за допомогою SQUID-магнітометра, диференційного сканувального калориметра та комбінаційного розсіювання світла. Оцінено енергію активації процесу переходу в скло з використанням формули Кісінджера.