До створення Інтернет-порталу надання послуг метеорологічного прогнозування на мультипроцесорній платформі - Дорошенко, А.Ю.; Іваненко, П.А.; Овдій, О.М.; Павлючин, Т.О.; Вітряк, Є.А. (Проблеми програмування, 2015)
Розглядаються питання створення Інтернет-порталу для надання сервісів метеорологічного прогнозування на основі паралельної реалізації задач моделювання циркуляції атмосфери на мультипроцесорній платформі. Розглянуті особливості портальної системи, описані використані алгоритми та методи, а також архітектурні аспекти комплексного вирішення проблеми.