Проектування інтелектуальної системи інформаційного та когнітивного супроводу функціонування Національної рамки кваліфікацій - Осадчий, В.В.; Шаров, С.В.; Осадча, К.П. (Штучний інтелект, 2015)
Проаналізовано інструментальні засоби роботи з Європейськими рамками кваліфікацій, розроблено структурну модель інтелектуальної системи інформаційного та когнітивного супроводу функціонування Національної рамки кваліфікацій. Застосування моделі та наведених функціональних вимог до розроблюваної системи дозволить розробити прототип детермінованої знання-орієнтованої об’єктно-логічної інтелектуальної системи для співставлення і порівняння результатів навчання в Україні і країнах ЄС.