Інформаційні технології цифрової обробки сигналів: нові підходи і перспективи впровадження - Гриценко, В.; Скурихін, В.; Цепков, Г. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2005)
Описано найважливіші методи аналізу випадкових сигналів, що належать до тих розробок, які становлять нову інформаційну технологію. Для аналізу використовуються параметри екстремумів сигналів, чим досягається не тільки надшвидкодія цифрової обробки великих масивів даних, а й унікальні властивості методів. У результаті відкривається можливість практичного розв'язання низки актуальних проблем, які не піддаються традиційним методам.