Принципи створення автоматизованої системи експертної оцінки тарифів на послуги водопостачання та водовідведення - Анпілогов, П.І.; Михайленко, В.М. (Навчально-науковий комплекс "Інститут прикладного системного аналізу" НТУУ "КПІ" МОН та НАН України, 2008)
Розглянуто проблему оперативного формування тарифу на послуги з водопостачання та водовідведення. Для її вирішення пропонується розробити і застосувати автоматизовану систему експертної оцінки тарифів. Основою реалізації такої системи є технічні засоби контролю і управління базовими параметрами технологічного процесу. Визначення цих параметрів — необхідна умова формування об’єктивних значень витратної складової тарифу.