Одноканальна система обслуговування із ерлангівським розподілом часу циклу орбіти - Пустова, С.В. (Навчально-науковий комплекс "Інститут прикладного системного аналізу" НТУУ "КПІ" МОН та НАН України, 2008)
Розглядається одноканальна система масового обслуговування з поверненнями без втрат і двофазним ерлангівським розподілом часу перебування викликів на циклі орбіти. Побудовано аналітичну модель системи типу M /M /1/ 0 /// E2 . Розроблено алгоритм обчислення показників ефективності її функціонування. Проведено аналіз результатів.