Методологічні аспекти дослідження процесів регулювання частоти в умовах флуктуації генерації СЕС - Стелюк, А.О. (Технічна електродинаміка, 2014)
Розглянуто сучасний стан розвитку відновлюваної енергетики в Європейському Союзі та Україні. Визначені критерії якості регулювання частоти та потужності в об’єднаній енергосистемі (ОЕС) України в умовах змінної сумарної потужності генерації сонячних електростанцій (СЕС). Запропоновано методологію прове- дення розрахункових досліджень щодо впливу СЕС на якість регулювання частоти з використанням сценаріїв для різних схемно-режимних умов роботи ОЕС України.