Аналіз впливу характеристик потужності синхронних генераторів на пропускну здатність перетинів ОЕС України - Лук’яненко, Л.М. (Технічна електродинаміка, 2014)
Представлено стислий аналіз одного із основних обмежень пропускної здатності перетинів в ОЕС України. Розглянуто основні підходи до врахування характеристик потужності синхронних генераторів (СГ) при розрахунках пропускної здатності контрольованих перетинів. На прикладі показано вплив характеристик потужності СГ з та без врахуванням їхньої залежності від напруги на величину допустимого перетоку потужності в перетині.