Кроки до незалежності України (за документами ЦДАГО України) - Бичек, С.М. (Архіви України, 2011)
Подається короткий огляд процесу виникнення в радянській Україні громадських правозахисних організацій та політичних партій опозиційного до КПРС-КПУ спрямування у 1988–1991 рр. На основі документальних матеріалів фондів політичних партій ЦДАГО України висвітлено їх діяльність та основні здобутки національно-демократичних сил на шляху до незалежності української держави і становлення багатопартійності в Україні.