Регіональні наукові центри НАН України та МОН України як ядро розбудови регіональних інноваційних систем в умовах децентралізації - Ляшенко, В.І.; Підоричева, І.Ю. (Економічний вісник Донбасу, 2017)
У статті наведено підхід до формування регіональних інноваційних систем України навколо мережі регіональних наукових центрів НАН України та МОН України в контексті децентралізації влади. Запропоновано удосконалити мережу наукових центрів шляхом створення Поліського і Подільського наукових центрів НАН України та МОН України для ефективного виконання ними законодавчо закріплених повноважень та набуття провідної координаційної ролі у науково-технічному та інноваційному розвитку країни. Для надання науковим центрам статусу подвійного підпорядкування пропонується створити філії наукових інститутів НАН України при вищих навчальних закладах МОН України та інші спільні науково-освітні структури.