Удосконалення діючих методів ціноутворення на підприємствах харчової промисловості регіону

Розглянуто основні напрямки цінової політики, які спрямовані на забезпечення: розвитку національної економіки та підприємницької діяльності; протидії зловживанню монопольним (домінуючим) становищем у сфері ціноутворення, розширення сфери застосування вільних цін; збалансованості ринку товарів та під...

Повний опис

Збережено в:
Бібліографічні деталі
Дата:2013
Автор: Федорова, С.В.
Формат: Стаття
Мова:Ukrainian
Опубліковано: Інститут економіки промисловості НАН України 2013
Назва видання:Економічний вісник Донбасу
Теми:
Онлайн доступ:http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/123307
Теги: Додати тег
Немає тегів, Будьте першим, хто поставить тег для цього запису!
Назва журналу:Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraine
Цитувати:Удосконалення діючих методів ціноутворення на підприємствах харчової промисловості регіону / С.В. Федорова // Економічний вісник Донбасу. — 2013. — № 2 (32). — С. 135–139. — Бібліогр.: 17 назв. — укр.

Репозиторії

Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraine
id irk-123456789-123307
record_format dspace
spelling irk-123456789-1233072017-09-02T03:04:31Z Удосконалення діючих методів ціноутворення на підприємствах харчової промисловості регіону Федорова, С.В. Маркетинг Розглянуто основні напрямки цінової політики, які спрямовані на забезпечення: розвитку національної економіки та підприємницької діяльності; протидії зловживанню монопольним (домінуючим) становищем у сфері ціноутворення, розширення сфери застосування вільних цін; збалансованості ринку товарів та підвищення їх якості; соціальних гарантій населенню у разі зростання цін і т.д. Проаналізовано діючі методи державного регулювання цін у харчовій промисловості регіону і представлені пропозиції стосовно особливостей ціноутворення на підприємствах харчової промисловості. Рассмотрены основные направления ценовой политики, которые направлены на обеспечение: развития национальной экономики и предпринимательской деятельности; противодействия злоупотреблению монопольным (доминирующим) положением в сфере ценообразования, расширение сферы применения свободных цен; сбалансированности рынка товаров и повышения их качества; социальных гарантий населению в случае роста цен и т.д. Проанализированы действующие методы государственного регулирования цен в пищевой промышленности региона и представлены предложения относительно особенностей ценообразования на предприятиях пищевой промышленности. Basic directions of price policy, which are directed on providing, are considered: development of national economy and entrepreneurial activity; counteraction monopolistic (dominant) abuse position in the field of pricing, expansion of purview free prices; to balanced of market of commodities and increase of their quality; social guarantees to the population in the case of growth of prices et cetera The operating methods of government control of prices are analysed in food retail industry of region and presented suggestion in relation to the features of pricing on the enterprises of food retail industry. 2013 Article Удосконалення діючих методів ціноутворення на підприємствах харчової промисловості регіону / С.В. Федорова // Економічний вісник Донбасу. — 2013. — № 2 (32). — С. 135–139. — Бібліогр.: 17 назв. — укр. 1817-3772 http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/123307 631.16:336.717.036 uk Економічний вісник Донбасу Інститут економіки промисловості НАН України
institution Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraine
collection DSpace DC
language Ukrainian
topic Маркетинг
Маркетинг
spellingShingle Маркетинг
Маркетинг
Федорова, С.В.
Удосконалення діючих методів ціноутворення на підприємствах харчової промисловості регіону
Економічний вісник Донбасу
description Розглянуто основні напрямки цінової політики, які спрямовані на забезпечення: розвитку національної економіки та підприємницької діяльності; протидії зловживанню монопольним (домінуючим) становищем у сфері ціноутворення, розширення сфери застосування вільних цін; збалансованості ринку товарів та підвищення їх якості; соціальних гарантій населенню у разі зростання цін і т.д. Проаналізовано діючі методи державного регулювання цін у харчовій промисловості регіону і представлені пропозиції стосовно особливостей ціноутворення на підприємствах харчової промисловості.
format Article
author Федорова, С.В.
author_facet Федорова, С.В.
author_sort Федорова, С.В.
title Удосконалення діючих методів ціноутворення на підприємствах харчової промисловості регіону
title_short Удосконалення діючих методів ціноутворення на підприємствах харчової промисловості регіону
title_full Удосконалення діючих методів ціноутворення на підприємствах харчової промисловості регіону
title_fullStr Удосконалення діючих методів ціноутворення на підприємствах харчової промисловості регіону
title_full_unstemmed Удосконалення діючих методів ціноутворення на підприємствах харчової промисловості регіону
title_sort удосконалення діючих методів ціноутворення на підприємствах харчової промисловості регіону
publisher Інститут економіки промисловості НАН України
publishDate 2013
topic_facet Маркетинг
url http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/123307
citation_txt Удосконалення діючих методів ціноутворення на підприємствах харчової промисловості регіону / С.В. Федорова // Економічний вісник Донбасу. — 2013. — № 2 (32). — С. 135–139. — Бібліогр.: 17 назв. — укр.
series Економічний вісник Донбасу
work_keys_str_mv AT fedorovasv udoskonalennâdíûčihmetodívcínoutvorennânapídpriêmstvahharčovoípromislovostíregíonu
first_indexed 2023-10-18T20:43:58Z
last_indexed 2023-10-18T20:43:58Z
_version_ 1796150956809781248