Удосконалення діючих методів ціноутворення на підприємствах харчової промисловості регіону
Розглянуто основні напрямки цінової політики, які спрямовані на забезпечення: розвитку національної економіки та підприємницької діяльності; протидії зловживанню монопольним (домінуючим) становищем у сфері ціноутворення, розширення сфери застосування вільних цін; збалансованості ринку товарів та під...
Збережено в:
Дата: | 2013 |
---|---|
Автор: | |
Формат: | Стаття |
Мова: | Ukrainian |
Опубліковано: |
Інститут економіки промисловості НАН України
2013
|
Назва видання: | Економічний вісник Донбасу |
Теми: | |
Онлайн доступ: | http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/123307 |
Теги: |
Додати тег
Немає тегів, Будьте першим, хто поставить тег для цього запису!
|
Назва журналу: | Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraine |
Цитувати: | Удосконалення діючих методів ціноутворення на підприємствах харчової промисловості регіону / С.В. Федорова // Економічний вісник Донбасу. — 2013. — № 2 (32). — С. 135–139. — Бібліогр.: 17 назв. — укр. |
Репозитарії
Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraineid |
irk-123456789-123307 |
---|---|
record_format |
dspace |
spelling |
irk-123456789-1233072017-09-02T03:04:31Z Удосконалення діючих методів ціноутворення на підприємствах харчової промисловості регіону Федорова, С.В. Маркетинг Розглянуто основні напрямки цінової політики, які спрямовані на забезпечення: розвитку національної економіки та підприємницької діяльності; протидії зловживанню монопольним (домінуючим) становищем у сфері ціноутворення, розширення сфери застосування вільних цін; збалансованості ринку товарів та підвищення їх якості; соціальних гарантій населенню у разі зростання цін і т.д. Проаналізовано діючі методи державного регулювання цін у харчовій промисловості регіону і представлені пропозиції стосовно особливостей ціноутворення на підприємствах харчової промисловості. Рассмотрены основные направления ценовой политики, которые направлены на обеспечение: развития национальной экономики и предпринимательской деятельности; противодействия злоупотреблению монопольным (доминирующим) положением в сфере ценообразования, расширение сферы применения свободных цен; сбалансированности рынка товаров и повышения их качества; социальных гарантий населению в случае роста цен и т.д. Проанализированы действующие методы государственного регулирования цен в пищевой промышленности региона и представлены предложения относительно особенностей ценообразования на предприятиях пищевой промышленности. Basic directions of price policy, which are directed on providing, are considered: development of national economy and entrepreneurial activity; counteraction monopolistic (dominant) abuse position in the field of pricing, expansion of purview free prices; to balanced of market of commodities and increase of their quality; social guarantees to the population in the case of growth of prices et cetera The operating methods of government control of prices are analysed in food retail industry of region and presented suggestion in relation to the features of pricing on the enterprises of food retail industry. 2013 Article Удосконалення діючих методів ціноутворення на підприємствах харчової промисловості регіону / С.В. Федорова // Економічний вісник Донбасу. — 2013. — № 2 (32). — С. 135–139. — Бібліогр.: 17 назв. — укр. 1817-3772 http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/123307 631.16:336.717.036 uk Економічний вісник Донбасу Інститут економіки промисловості НАН України |
institution |
Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraine |
collection |
DSpace DC |
language |
Ukrainian |
topic |
Маркетинг Маркетинг |
spellingShingle |
Маркетинг Маркетинг Федорова, С.В. Удосконалення діючих методів ціноутворення на підприємствах харчової промисловості регіону Економічний вісник Донбасу |
description |
Розглянуто основні напрямки цінової політики, які спрямовані на забезпечення: розвитку національної економіки та підприємницької діяльності; протидії зловживанню монопольним (домінуючим) становищем у сфері ціноутворення, розширення сфери застосування вільних цін; збалансованості ринку товарів та підвищення їх якості; соціальних гарантій населенню у разі зростання цін і т.д. Проаналізовано діючі методи державного регулювання цін у харчовій промисловості регіону і представлені пропозиції стосовно особливостей ціноутворення на підприємствах харчової промисловості. |
format |
Article |
author |
Федорова, С.В. |
author_facet |
Федорова, С.В. |
author_sort |
Федорова, С.В. |
title |
Удосконалення діючих методів ціноутворення на підприємствах харчової промисловості регіону |
title_short |
Удосконалення діючих методів ціноутворення на підприємствах харчової промисловості регіону |
title_full |
Удосконалення діючих методів ціноутворення на підприємствах харчової промисловості регіону |
title_fullStr |
Удосконалення діючих методів ціноутворення на підприємствах харчової промисловості регіону |
title_full_unstemmed |
Удосконалення діючих методів ціноутворення на підприємствах харчової промисловості регіону |
title_sort |
удосконалення діючих методів ціноутворення на підприємствах харчової промисловості регіону |
publisher |
Інститут економіки промисловості НАН України |
publishDate |
2013 |
topic_facet |
Маркетинг |
url |
http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/123307 |
citation_txt |
Удосконалення діючих методів ціноутворення на підприємствах харчової промисловості регіону / С.В. Федорова // Економічний вісник Донбасу. — 2013. — № 2 (32). — С. 135–139. — Бібліогр.: 17 назв. — укр. |
series |
Економічний вісник Донбасу |
work_keys_str_mv |
AT fedorovasv udoskonalennâdíûčihmetodívcínoutvorennânapídpriêmstvahharčovoípromislovostíregíonu |
first_indexed |
2023-10-18T20:43:58Z |
last_indexed |
2023-10-18T20:43:58Z |
_version_ |
1796150956809781248 |