Європейська система моніторингу інноваційної діяльності:особливості та можливості використання в Україні - Ляшенко, В.І.; Землянкін, А.І.; Підоричева, І.Ю. (Економічний вісник Донбасу, 2013)
У статті проаналізовано діючу систему показників оцінки рівня інноваційного розвитку країн-учасниць ЄС, визначено можливості їх розрахунку для України. Обґрунтовано необхідність модифікації та вдосконалення національної статистики для забезпечення порівняльного аналізу стану наукової та інноваційної сфери в Україні та країнах ЄС.