Герої війни 1812 року в історії Центральної України - Філоретова, Л.М.; Чорний, О.В. (Проблеми історії України ХІХ – початку ХХ ст., 2013)
Дослідження присвячене героям війни 1812 року, життя й військова служба яких пов’язані з історією Центральної України. Особливий акцент зроблено на представленні їхніх портретних зображень у Військовій галереї Зимового палацу, яку історики вважають почесним визнанням заслуг російського генералітету у війні з французами.