Перша світова війна в нашому сьогоденні - Ткаченко, В.М. (Проблеми історії України ХІХ – початку ХХ ст., 2014)
У статті проаналізовано зміни у сучасній геополітиці та розкрито вплив на неї Першої світової війни. Охарактеризовано роль і місце «українського питання» у зміні системи міжнародних відносин. Спрогнозовано варіанти майбутнього розвитку Європи і всього світу.